Preskoči na vsebino


4. adventna nedelja - leto b

- Prav je, da na vse tri svete večere (božični večer, na silvestrski večer in na predvečer svetih treh kraljev) pokropimo in s kadilom pokadimo svoje domove. S tem dejanjem izpovemo, da je Bog stvarnik in vzdrževalec vsega. Hkrati kličemo Božje varstvo v naše vsakdanje življenje. Blagoslov začnemo pri jaslicah, potem ko se zbere vsa družina. Pripravimo žerjavico in kadilo, blagoslovljeno vodo z vejico, prižgano svečko (najbolje Lučko miru iz Betlehema) in se dogovorimo za molitev.

- Danes je  sveti večer. Ob 18.00 bo v Hočah sveta maša in blagoslov jaslic. K tej sveti maši lepo vabljene družine. Pri maši bo sodeloval otroški pevski zbor Jurčki.

- Pri sv. Lenartu bo "polnočna" sveta maša ob 20.00. Turistično društvo Reka – Pohorje pripravlja pohod z lučkami od gostilne Rečnik ob 19.00, dramska skupina Samotarji pa žive jaslice pred cerkvijo.

- Lepo vabljeni k "polnočnici" v Razvanje. Program (žive jaslice bodo predstavili otroci in mladi) se bo začel ob 21.00 uri in bo trajal do 22. ure, nato bo sledila "polnočna" sv. maša.

- Ob 24.00 pa lepo vabljeni k polnočnici v župnijsko cerkev. Polnočna sveta maša je edina sveta maša v celem letu, ki se začenja sredi noči. K tej sveti maši vabljeni tudi otroci, da doživijo posebno božično vzdušje. Pri maši bo sodeloval cerkveni pevski zbor.

- V ponedeljek, 25. 12.,  je Božič - praznik Jezusovega rojstva. Svete maše so v Razvanju in Hočah po nedeljskem redu, ob 10.00 pa tudi pri sv. Lenartu.

- V torek, 26. 12., na praznik diakona Štefana, prvega mučenca bodo pri vseh svetih mašah blagoslov soli in vode. Ta dan še posebej molimo za domovino.

- V torek, na Štefanovo, bo ob 14.00 blagoslov konj pri kmetiji Domadenik – Gomaz (v Reki, za trgovino Tuš).

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- V sredo, 27. 12., goduje sv. Janez, apostol in evangelist. Pri sveti maši bo blagoslov vina. Še posebej lepo vabljeni  ob 10.30 k sveti maši pri sv. Lenartu.

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- Restavratorji obnavljajo Marijin oltar v župnijski cerkvi in Bolfenkov oltar pri Lenartu. Hvala vsem, ki ste že ali še boste darovali za obnovo.

- Na voljo je še tudi dvojna božična Družina. Ker smo je naročili več, jo lahko kupite (3,90 €) tudi tisti, ki niste nanjo naročeni. Prispelo je že tudi novo, januarsko Ognjišče.

Lokacija:
Print Friendly and PDF