Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

- Po današnjih svetih mašah boste lahko kupili betlehemsko luč miru, ki so jo v Slovenijo prinesli skavti.

- Danes, 17. decembra, pričenjamo z božično osemdnevnico. »Kralja, ki prihaja, pridite, molimo!« nas bo vabil psalmist k svetim mašam. Naj bo tudi obisk osemdnevnice naša duhovna priprava na praznik Gospodovega rojstva.

- Pozdrav praznikom 2017: Danes, 17 decembra 2017, bo ob 17. uri bo božično-novoletna prireditev v Kulturnem domu Hoče. Sodelujejo: rogisti, tamburaši, Jurčki, ljudske pevke, ljudski godci in Samotarji, zbor sv. Jurija in MePZ KUD Hoče, ki je tudi organizator prireditve. Vljudno vabljeni.

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- Moški pevski zbor KUD Pošta in podjetniki iz Hoč vabijo na predbožični koncert, ki bo v petek, 22. 12., ob 18.30 v župnijski cerkvi. Po koncertu bo druženje pred cerkvijo, kjer bo tudi stojnica s toplim čajem in kuhanim vinom.

- Prav je, da na vse tri svete večere (božični večer, na silvestrski večer in na predvečer svetih treh kraljev) pokropimo in s kadilom pokadimo svoje domove. S tem dejanjem izpovemo, da je Bog stvarnik in vzdrževalec vsega. Hkrati kličemo božje varstvo v naše vsakdanje življenje. Blagoslov začnemo pri jaslicah, potem ko se zbere vsa družina. Pripravimo žerjavico in kadilo, blagoslovljeno vodo z vejico, prižgano svečko (najbolje Lučko miru iz Betlehema) in se dogovorimo za molitev.

- V nedeljo bo  sveti večer. Ob 18.00 bo sveta maša in blagoslov jaslic. K tej sveti maši lepo vabljene družine. Pri maši bo sodeloval otroški pevski zbor Jurčki.

- Pri sv. Lenartu bo sveta maša ob 20.00. Turistično društvo Reka – Pohorje pripravlja pohod z lučkami od gostilne Rečnik ob 19.00, dramska skupina Samotarji pa žive jaslice pred cerkvijo.

- Lepo vabljeni k "polnočnici" v Razvanje. Program (žive jaslice bodo predstavili otroci in mladi) se bo začel ob 21.00 uri in bo trajal do 22. ure, nato bo sledila sv. maša.

- Ob 24.00 pa lepo vabljeni k polnočnici v župnijsko cerkev. Polnočna sveta maša je edina sveta maša v celem letu, ki se začenja sredi noči. K tej sveti maši vabljeni tudi otroci, da doživijo posebno božično vzdušje.

- Na voljo je Marijanski koledar (2,50 €) in Družinska pratika (5,50 €).

- Na voljo je tudi dvojna božična Družina. Ker smo je naročili več, jo lahko kupite (3,90 €) tudi tisti, ki niste nanjo naročeni.

- Celoletna naročnina na verski tisk: Družina – 101,40 €, Ognjišče -  32 €, Beseda med nami - 20,40 €, Božje okolje - 26,40 €, Magnifikat - 55,86 € (za naročnike Družine 52,92 €; za naročnike Besede med nami 49,92 €), Mavrica - 37,00 €, Prijatelj – 11,70 €, Mohorjeve knjige – 46,00 €. Obnavljajte naročnino.

Lokacija:
Print Friendly and PDF