Preskoči na vsebino


2. adventna nedelja - leto b

- V adventnem času povabljeni k skupni molitvi – sv. maši v župnijsko cerkev. Po vaših domovih pa naj vas adventni venec in adventni koledar zbirata k molitvi in duhovni pripravi na božič.

- Adventni čas je čas priprave na praznik Jezusovega rojstva. Prav je, da se na praznik pripravimo tudi tako, da očistimo naša srca v zakramentu sv. spovedi. Priložnost zanjo je pol ure pred sveto mašo.

- V ponedeljek bo po večerni sveti maši slavilna molitvena skupina. Lepo vabljeni!

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Biblična skupina ima svoje srečanje v torek po večerni sveti maši. Pogovarjali se bomo o padcu Jerihe: Jozue, peto in šesto poglavje (Joz 5,13 - 6,27). Dobrodošel vsak, ki ga zanima Sveto pismo!

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- V četrtek zvečer bo srečanje članov ŽPS. Vabljeni!

-  Katoliško društvo dr. Antona Murka Hoče vabi na kulturno-izobraževalni večer PO POTEH PRVE VOJNE. O zanimivih poteh po sledovih soške fronte in bojev za Padsko nižino nas bo po Kolovratu in Monte Passubio popeljal gorski vodnik Skalce STANKO JAKOMINI. Predavanje bo v župnišču Hoče v petek, 15. decembra 2017, ob 18.45. Lepo vabljeni!

- Luč miru iz Betlehema 2017 "PUSTIVA SE VNETI" Geslo je vabilo v dvojini – ni ukaz in ni prisila. Je kot odpiranje vrat – jaz sprejemam plamen in želim goreti, a bom neskončno srečnejši, če lahko to narediva skupaj – zato te vabim, da se pustiva vneti. Letošnja poslanica povzema pot Luči miru od Betlehema do vsakega posameznika. Začne se z omembo (betlehemske) votline, ker se je rodil Jezus, ki ga simbolizira Luč miru iz Betlehema. Luč gori in prižiga druge. Na tej poti pride pred nas in nas povabi, da se tudi mi pustimo prižgati in prižigamo druge. Pred nami pa je odločitev ali se bomo pustili vneti ali bomo nadaljevali kot ugasnjena sveča. Skavti bodo betlehemsko luč miru prinesli v našo župnijo prihodnjo nedeljo (predvidoma). Sveče boste lahko kupili po sveti maši.

- Pozdrav praznikom 2017 - V nedeljo, 17 decembra 2017, bo ob 17. uri bo božično-novoletna prireditev v Kulturnem domu Hoče. Sodelujejo: rogisti, tamburaši, Jurčki, ljudske pevke, ljudski godci in Samotarji, zbor sv. Jurija in MePZ KUD Hoče, ki je tudi organizator prireditve. Vljudno vabljeni!

- V imenu Katoliškega društva dr. Antona Murka se zahvaljujem vsem, ki ste pridno pomagali pri izdelavi adventnih venčkov. Vsako leto znova sem vesela, ko se nas zbere dovolj in delo lepo steče. Tudi druženje je bilo prijetno; posebej hvala za imenitno torto in druge dobrote, s katerimi nas malo posladkate, da nam je prijetno. Hvala tudi vsem za prispevke, ki ste nam jih dali za venčke. S tem krijemo stroške za sveče in drug material, nekaj pa še ostane za delo društva. Doživet advent! Majda Strašek Januš, predsednica društva

- Restavratorji obnavljajo Marijin oltar v župnijski cerkvi in Bolfenkov oltar pri Lenartu. Hvala vsem, ki ste že ali še boste darovali za obnovo.

- Na voljo je Marijanski koledar (2,50 €) in Družinska pratika (5,50 €).

-  Celoletna naročnina na verski tisk: Družina – 101,40 €, Ognjišče -  32 €, Beseda med nami - 20,40 €, Božje okolje - 26,40 €, Magnifikat - 55,86 € (za naročnike Družine 52,92 €; za naročnike Besede med nami 49,92 €), Mavrica - 37,00 €, Prijatelj – 11,70 €, Mohorjeve knjige – 46,00 €. Obnavljajte naročnino. Prav je, da bi imel vsak dom vsaj en verski časopis.

Lokacija:
Print Friendly and PDF