Preskoči na vsebino


1. adventna nedelja - leto b

- S prvo adventno nedeljo vstopamo v adventni čas. Na prihod Boga k nam se je treba pripraviti. Zato je priložnost, da v tem času vsak kristjan naredi inventuro svojega verskega in duhovnega življenja. Postavi si vprašanje: »Kakšen kristjan sem?« Na podlagi odgovora opravi tudi osebno sveto spoved, ki mora biti sestavni del priprave na božič.

- Lepo povabljeni v tem adventnem času k osebni in družinski molitvi, doma ob adventnem venčku. Povabljeni k obisku sv. maše, predvsem pa k sveti spovedi. Priložnost zanjo bo pred vsako sv. mašo. Naj nam to pomaga pri pripravi na božič.

- Otroci so pri verouku prejeli adventni koledar. V koledarju imajo za vsak dan adventno zgodbo, ki naj jo s starši preberejo zvečer ob adventnem venčku. Nato skupaj molijo večerno molitev. Trudijo se za obisk svete maše in za dobra dela. V sredini je priloga, na kateri je narisan adventni misijonski hranilnik. Vanj naj zbirajo »sadove« njihovega adventnega premagovanja in odpovedi v korist pomoči potrebnim otrokom v misijonskih deželah.

- Zavod A. M. Slomška vabi na Miklavžev dobrodelni koncert, ki bo v ponedeljek, 4. 12., ob 18.00 v športni dvorani Vrbanska (Vrbanska c. 30, Maribor).

- Katoliško društvo dr. Antona Murka in Župnijska karitas Hoče vas vabita na MIKLAVŽEVANJE, ki bo v torek, 5. decembra, ob 17. uri v kulturnem domu Hoče. Ogledali si boste kratko igrico, Miklavž pa bo obdaril vse otroke do vključno četrtega razreda. Starši in stari starši,  pripeljite svoje malčke! Hvala za prostovoljne prispevke!

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Cerkveni pevski zbor ima vaje ob sredah ob 18.00. Vsi, ki imate lep glas in veselje do zborovskega petja, lepo vabljeni, da se jim pridružite!

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- V petek bo praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije, zato lepo vabljeni k sveti maši. Brezmadežna Marija je preroško znamenje in podoba, ki tudi nas spodbuja k prizadevanju za svobodo srca in čisto prosojnost pred Bogom.

- Otroški pevski zbor Jurčki ima vaje ob petkih ob 17.00. Otroci, lepo vabljeni, da se jim pridružite in tako obogatite bogoslužje na zadnjo nedeljo v mesecu, ko je tako imenovana družinska sveta maša.

- Celoletna naročnina na verski tisk:

  • Družina – 101,40 €
  • Ognjišče -  32 €
  • Beseda med nami - 20,40 €
  • Božje okolje - 26,40 €
  • Magnifikat - 55,86 € (za naročnike Družine 52,92 €; za naročnike Besede med nami 49,92 €)
  • Mavrica - 37,00 €
  • Prijatelj – 11,70 €
  • Mohorjeve knjige – 46,00 €

Obnavljajte naročnino. Prav je, da bi imel vsak dom vsaj en verski časopis.

Lokacija:
Print Friendly and PDF