Preskoči na vsebino


34. nedelja med letom - a - Kristus Kralj

- S slovesnim praznikom Kristusa Kralja vesoljstva sklepamo staro cerkveno leto. V njem smo skupaj s Kristusom in povezani med seboj kot Božje ljudstvo prehodili del naše poti na tem svetu, usmerjeni k poslednjemu cilju, večnemu življenju pri Bogu.

- Danes popoldan bo ob 15.00 v Cirkovcah dekanijsko srečanje članov Karitas. Lepo vabljeni.

- Pred nami (od 27. 11 do 3. 12.) je teden Karitas z naslovom “KJE SEM DOMA?”, dobrodelni koncert Klic dobrote v Celju (29. 11.), nedelja Karitas (3. 12.). Z darovi, ki jih darujete za Karitas, pomagamo slovenskim družinam, ki se znajdejo v stiski. Prihodnja nedelja je prva advetna in hkrati nedelja Karitas. Nabirke pri svetih mašah bodo namenjene župnijski in škofijski Karitas. Svoj dar lahko nakažete tudi na TRR (Karitas Hoče, Hočka c. 2): TRR ŽUPNIJ. KARITAS: SI56 0451 5000 3322 952 namen: KARITAS 2017

- V ponedeljek bo po večerni sveti maši slavilna molitvena skupina. Lepo vabljeni!

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Biblična skupina ima svoje srečanje v torek po večerni sveti maši. Pogovarjali se bomo o prehodu čez reko Jordan: Jozue, tretje in četrto poglavje (Joz 3 - 4). Dobrodošel vsak, ki ga zanima Sveto pismo!

- Cerkveni pevski zbor ima vaje ob sredah ob 18.00. Vsi, ki imate lep glas in veselje do zborovskega petja, lepo vabljeni, da se jim pridružite!

- Pred nami je četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota v mesecu z ustreznimi pobožnostmi.

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih. Svojci, poskrbite, da se bodo vaši domači, ki ne morejo več v cerkev, pred božičnimi prazniki srečali z Jezusom v zakramentih. Za obisk duhovnika pokličite v župnišče.

- Otroški pevski zbor Jurčki ima vaje ob petkih ob 17.00. Otroci, lepo vabljeni, da se jim pridružite in tako obogatite bogoslužje na zadnjo nedeljo v mesecu, ko je tako imenovana družinska sveta maša.

- Katoliško društvo dr. Antona Murka Hoče vabi vse,  ki bi bili pripravljeni sodelovati pri izdelavi ADVENTNIH VENČKOV. Kdor more, naj do petka zvečer pripelje primerno zelenje (vejice tise, ciprese, bršljan …),  plodove dreves (majhne storže, orehe …) in šibe za obroče. Venčke bomo pletli v veroučni učilnici v petek, 1. decembra, po večerni maši, in v soboto, od 10. ure dalje. Za delo prinesite s seboj vrtne škarje in rokavice. Blagoslovljene venčke boste lahko kupili v nedeljo, po sv. mašah. Vabljeni vsi, ki vam je delo in druženje  v veselje! Naj bo tudi to ena izmed priprav na naš osebni advent.

- Prihodnjo nedeljo bomo vstopili v adventni čas. Z njim katoličani začenjamo novo cerkveno leto in neposredno pripravo na božič.Glavni simbol tega časa je adventni venec, ki si ga bomo naredili ali kupili. Venčke bomo blagoslovili pri sv. mašah prihodnjo nedeljo. Naj ne bo le lep okras, temveč molitveni pripomoček, ob katerem se bo zbirala družina k molitvi.

- Zavod A. M. Slomška vabi na Miklavžev dobrodelni koncert, ki bo v ponedeljek, 4. 12., ob 18.00 v športni dvorani Vrbanska (Vrbanska c. 30, Maribor).

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF