Preskoči na vsebino


33. nedelja med letom - a - 1. svetovni dan ubogih

- Pred nami je teden zaporov (od 19. do 25. novembra 2017), ki se po vsem svetu obhaja v okviru katoliške Cerkve in drugih krščanskih cerkva ter skupnosti. Letošnji začetek tedna zaporov sovpada tudi s 1. svetovnim dnevom ubogih, ki ga je razglasil papež Frančišek. Naslov letošnjega tedna zaporov je »Trudim se«. V medsebojni povezanosti v molitvah se bomo spominjali oškodovanih oseb, ki se iz dneva v dan soočajo s spomini in brazgotinami ter upajo na boljši jutri; osebja, ki potrpežljivo spremlja potrte moške in ženske na poti k počasni spremembi; zaprtih oseb, ki poskušajo najti smisel v življenju, ko se borijo z ranami in preteklimi odločitvami ter pred strahom za prihodnost; družin in prijateljev, ki zaprte zvesto obiskujejo in jih podpirajo. V tednu zaporov stojimo v molitvi z vsemi, ki vztrajajo v upanju, da bi spoznali, da jih Bog ljubi, in imeli vero ter pogum, da bi se trudili za novo življenje.

- V torek, pol ure pred sveto mašo, lepo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- 22. novembra goduje sv. Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe, cerkvenih glasbenikov, pevcev, zborovodij in orglarjev. Vsem se zahvaljujemo za lepo cerkveno petje, predvsem pevcem in pevkam pevskega zbora in Jurčkov, pevovodjem (Petri, Barbari in Viktoriji)  in organistki Petri, ki s svojo glasbo in petjem bogatite bogoslužje

- Cerkveni pevski zbor ima vaje ob sredah ob 18.00. Vsi, ki imate lep glas in veselje do zborovskega petja, lepo vabljeni, da se jim pridružite!

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- Otroški pevski zbor Jurčki ima vaje ob petkih ob 17.00. Otroci, lepo vabljeni, da se jim pridružite in tako obogatite bogoslužje na zadnjo nedeljo v mesecu, ko je tako imenovana družinska sveta maša.

- Prihodnja nedelja je zadnja v mesecu, zato bo t. im. družinska sveta maša, pri kateri bodo sodelovali veroučenci in Jurčki. Družine, lepo vabljene!

Lokacija:
Print Friendly and PDF