Preskoči na vsebino


32. nedelja med letom - a - Martinova

   

 


 

»Blesteča in neugasljiva je modrost, z lahkoto se dá spoznati tistim, ki jo ljubijo, najti tistim, ki jo iščejo.«

(Mdr  6,12)

Zgoraj navedeni citat je vzet iz Knjige modrosti (prvo berilo današnje nedeljske maše), in sicer iz njenega drugega dela, ki ima naslov Hvalnica modrosti. To besedilo nam že s samim naslovom pove, kako zelo bogato je in da mu je zares vredno prisluhniti.

Kdo od nas pa ne bi bil rad moder?! Mimogrede: vsi vemo, da je nekdo lahko pameten, a hkrati je daleč od modrosti, kar lahko velja tudi za kakšno zelo učeno akademsko  pisanje/raziskovanje. Švicarski pesnik J. K. Lavater je zapisal: "Če hočeš postati moder, se nauči pametno spraševati, pazljivo poslušati, mirno odgovarjati in umolkniti, ko nimaš več kaj reči."  Res moder nasvet!

Še več modrih nasvetov pa nam nudi Sveto pismo. Včasih kdo reče, da je težko razumeti odlomke,  ki se berejo med mašo, da je Božja beseda iz Biblije (Svetega pisma) prezahtevna. Marsikdaj to drži, a velikokrat nam je v pomoč Sveti Duh. 

Naj se vrnem k današnjemu odlomku iz Knjige modrosti: to je  zagotovo beseda, ki nam je lahko vodnik na naši poti, beseda  čudovitega stila in razumljiva vsakomur.

 Marjana

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF