Preskoči na vsebino


30. nedelja med letom - a - žegnanjska

- Ko boste v teh dneh obiskovali grobove svojih bližnjih, zmolite tudi za njihov večni mir in pokoj. Edino večni Bog je neugasljiva luč, in ko prosimo. »Večna luč naj jim sveti …«, želimo pokojnim, da bi gledali Boga in v njem našli cilj.

- V sredo je praznik vseh svetih. Vabljeni k svetim mašam. Popoldan bo ob 14.00 sveta maša v župnijski cerkvi, nato odidemo na pokopališče, kjer bo najprej molitev pri vežici (vabljeni čim bliže!) in nato blagoslov grobov. Enako bo ob 16.00 v Razvanju (molitev bo pri križu). K skupni molitvi rožnega venca ste vabljeni v Hoče ob 18.00. Zvonovi bodo k molitvi vabili tudi tiste, ki jih ne bo v cerkev. Obujajmo v teh dneh vero v Boga in ljubezen do naših rajnih.

- Ob prazniku vseh svetih naj na grobovih naših najdražjih, ki se jih spominjamo, gori ena sveča manj in naj jih krasi en cvet manj. To je geslo vsakoletne akcije, ki poteka ob prazniku Vseh svetih. Bodimo  tudi ob tem prazniku sočutni do vseh ubogih in namenimo znesek sveče ali cveta za lajšanje stiske. Hvala za Vaš dar!  Svoje darove lahko nakažete na župnijsko Karitas: TRR: SI56 0451 5000 3322 952, namen: KARITAS 2017.

- V četrtek je spomin vernih rajnih. Pridite k maši in se pridružite skupni molitvi za duše v vicah.

- V četrtek po večerni sveti maši lepo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih.

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene obnovi in vzdrževanju cerkvenih objektov. Hvala za vsak vaš dar!

- Prihodnja nedelja je zahvalna. Ob 10.30 bo sveta maša tudi pri sv. Lenartu. Na zahvalno nedeljo cerkve okrasimo z dobrotami iz vrtov, s polja, iz kleti, shramb…, pač s tistimi, ki nam služijo za preživetje. Zato se vam za te dobrote tudi priporočamo. Cerkve bomo okrasili z vsem, kar boste prinesli.  Prinesite jih lahko v župnišče do petka popoldan.  HVALA! Hvala tudi vsem tistim, ki kdaj kaj darujete za župnijsko kuhinjo.

- Na voljo je Marijanski koledar (2,50 €).

Lokacija:
Print Friendly and PDF