Preskoči na vsebino


Binkošti -a

- Za to pastoralno leto smo zaključili z veroukom. Bogu hvala za vsa spoznanja, vse lepo in dobro, kar smo doživeli pri veroučnih urah. Veroučence in njihove starše vabimo, da ob nedeljah prihajate k svetim mašam oz. greste k sveti maši tam, kjer boste med počitnicami.

- Na dan po binkoštnem prazniku praznujemo praznik Marije, Matere Cerkve. Marija je po Jezusovem vnebohodu skupaj z apostoli in ženami molila v dvorani zadnje večerje in prosila za dar Svetega Duha. Tako je postala mati prve krščanske skupnosti in pozneje mati Cerkve, ki se je oblikovala na binkoštni praznik. Lepo vabljeni k sveti maši!

- V torek pred sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- V četrtek je po večerni sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- Prihodnja nedelja je kvatrna – nabirke pri svetih mašah bodo namenjene bogoslovju – za šolanje naših bogoslovcev.

- Veroučenci, lepo vabljeni na poletne delavnice, ki bodo  od 26. do 28. junija v župnišču v Hočah. Prijavnice si lahko vzamete pri izhodu iz cerkve.

- Otroci, lepo vabljeni na poletne delavnice v Razvanje, ki jih pripravlja katehistinja Marinka. Delavnice bodo od 3. do 7. julija in sicer dopoldan od 9. do12. ure.

- ROMANJE V SVETO DEŽELO. Predvidoma konec februarja 2018 bo dekanijsko romanje v Sveto deželo. Duhovni vodja romanja bo p. Milan Holc. Prispevek za romanje znaša ok. 1.000 €. Prijave sprejemamo do zapolnitve sedežev enega avtobusa.

- Fotografije s srečanja zakonskih jubilantov lahko dobite v župnijski pisarni.

- Tudi fotografije prvega obhajila so na voljo v župnijski pisarni.

Lokacija:
Print Friendly and PDF