Preskoči na vsebino


2. velikonočna - bela, nedelja Božjega usmiljenja in Jurjeva nedelja

- „Blagoslovljen mož, ki zaupa v Gospoda in je Gospod njegovo zaupanje. Je kakor drevo, zasajeno ob vodi, ki steza svoje korenine k potoku … in ne neha roditi sadu“ Jer 17. 7-8. Jutri, v ponedeljek, po večerni sveti maši začenjamo s skupino za moške. Srečanja bodo namenjena vsem moškim, ki bi radi spoznavali Jezusov evangelij, izkušali osebno spodbudo kristjanov, uživali prijateljstvo in občestvo.  Moški, ne glede na starost in stan, lepo vabljeni!

- V torek pred sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Od četrtka, 27. aprila do torka, 2. maja, imajo otroci prvomajske počitnice.

- V Cerkvi na Slovenskem bo od nedelje, 30. aprila do nedelje, 7. maja 2017, potekal teden molitve za duhovne poklice na temo »Gnani po Duhu za poslanstvo!« »Kdor se je pustil pritegniti Božjemu glasu in začel slediti Jezusu, kmalu odkrije v sebi neustavljivo željo, da bi ponesel evangelij svojim bratom z evangelizacijo in s služenjem v ljubezni«, piše papež Frančišek v poslanici za 54. Svetovni dan molitve za duhovne poklice. Misijonarsko razsežnost krščanskega poklica poživimo v nas samih in bodimo iznajdljivi, ko jo prebujajmo v drugih.

- Katoliško društvo dr. A. Murka Hoče se lepo zahvaljuje za zelenje,  in vsem, ki ste sodelovali pri izdelavi presmecev. Velika hvala tudi za prostovoljne prispevke; del jih bomo darovali za primorske župnije, ki so priskrbele oljko, del pa za obnovo oltarjev v naših cerkvah. Bog vam povrni.

- Župnijska karitas Hoče prisrčno vabi zakonske jubilante, na srečanje, ki bo v nedeljo, 14. maja 2017, ob 10. uri v župnijski cerkvi sv. Jurija v Hočah. Letošnji jubilanti dobite pisna vabila, lahko pa se sami že pred tem prijavite g. dekanu Alojzu Petriču v župnišču ali na elektronski naslov alojz.petric@rkc.si. Zadnji rok prijave je 5. maj 2017. Sodelavci Župnijske karitas

Lokacija:
Print Friendly and PDF