Preskoči na vsebino


Velika noč 2017

- Iskrena hvala vsem, ki ste pomagali pri pripravi in obhajanju velikonočnih praznikov.

- Jutri je velikonočni ponedeljek in dela prost dan. Lepo vabljeni k svetim mašam. Na velikonočni ponedeljek želimo utrditi našo vero v vstalega Jezusa tudi na ta način, da veselo novico o vstajenju podelimo s prijatelji in se skupaj z njimi veselimo.

Pridi in poglej - V torek, 18. aprila 2017, imamo po večerni sveti maši srečanje skupine, ki razmišlja ob katekizmu o verskih vprašanjih. V KKC beremo poglavje »Peta zapoved« od strani 566 do 580. V skupini je prostor za vsakega, ki bi rad poglobil svojo vero, zato vljudno vabljeni tudi tisti, ki se doslej še niste mogli odločiti.

- Katoliško društvo dr. Antona Murka Hoče vabi na kulturno-izobraževalni večer Po Baltskih državah. Pestre podobe s poti po Poljski, Estoniji, Latviji in Litvi nam bo prikazal g. Franci Krečič. Predavanje bo v župnišču Hoče v petek, 21. aprila 2017, ob 19.45. Lepo vabljeni!

- Prihodnja nedelja je bela nedelja in nedelja Božjega usmiljenja. Bela nedelja je spomin na prva krščanska stoletja in je povezana s prejemom sv. krsta na velikonočno vigilijo in z uvajanjem katehumenov v krščansko življenje. Ob zavedanju, da so prejeli največji dar Božjega usmiljenja in odpuščanja, so osmi dan prišli vsi skupaj v belih oblačilih in bili sprejeti v polno občestvo krščanske skupnosti. Pri nas pa bomo obhajali tudi praznik našega župnijskega zavetnika sv. Jurija oz. Jurjevo nedeljo.

 

JURJEVANJE

  • ob 8.30: godba na pihala;
  • ob 9. uri: sveta maša v cerkvi sv. Jurija;
  • ob 10.15: godba na pihala in prihod župnika
  • blagoslov konjev in motoristov;
  • ob 11.30: pozdrav krajank in krajanov s programom.

Župnijska karitas Hoče prisrčno vabi zakonske jubilante, ki letos praznujete okroglo obletnico (5, 10, 15 … in vse do 70!). Vaše praznovanje in vaš zakon želimo blagosloviti pri sveti maši, ki bo v nedeljo, 14. maja 2017, ob 10. uri v župnijski cerkvi sv. Jurija v Hočah. Po maši pripravljamo v župnišču družabno srečanje. Letošnji jubilanti dobite pisna vabila, lahko pa se sami že pred tem prijavite g. dekanu Alojzu Petriču v župnišču ali na elektronski naslov alojz.petric@rkc.si. Prijavite se lahko tudi tisti jubilanti, ki se niste poročili v naši župniji. Zadnji rok prijave je 5. maj 2017. Veselimo se, da je vaš DA postal življenjska sreča in da v vašem zakonu ostaja prostor tudi za Boga. Sodelavci Župnijske karitas

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF