Preskoči na vsebino


5. postna nedelja - tiha - a

- Lepo vabljeni k poslušanju radijskega misijona na radiu Ognjišče. Med 2. in 8. aprilom ga bodo vodili lazaristi, in sicer pod geslom: Poslal me je, da oznanim blagovest ubogim! Lepo vabljeni k poslušanju. Program imate na spletni strani radia Ognjišče.

- Priložnost za sveto spoved je pred sveto mašo (in tudi po njej). V velikem tednu bo ves dan možnost za spoved pri frančiškanih v Mariboru.

- V torek pred sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- V četrtek je po sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- V četrtek zvečer bo mesečno srečanje članov ŽPS. Lepo vabljeni.

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih. Svojci, poskrbite za svoje bližnje, ki ne morejo več v cerkev, da se bodo ob praznikih v zakramentih srečali z Jezusom.

- V okviru radijskega misijona bo pri nas v petek zvečer med križevim potom priložnost za sveto spoved, na Ptujski gori pa ves dan.

- Katoliško društvo dr. Antona Murka organizira IZDELOVANJE PRESMECEV ZA CVETNO NEDELJO. Za to potrebujemo primerno zelenje in pridne roke za rezanje in povezovanje. Prosimo za zelenje, ki nam ga prinesite v staro župnišče  do petka zvečer. Vse, ki ste pripravljeni sodelovati pri izdelavi, pa vabimo v petek, 7. aprila,  po večerni sv. maši in 8. aprila od 10.00 dalje. S seboj prinesite vrtne škarje in veliko dobre volje za druženje. Presmece boste lahko dobili v nedeljo pred sv. mašami. Hvala za vaše prostovoljne prispevke!

- V soboto bo ob 14.00 sv. maša in blagoslov zelenja pri sv. Lenartu. Lepo vabljeni!

- Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Pri vseh svetih mašah bo blagoslov zelenja; slovesni blagoslov s procesijo v spomin Jezusovega vhoda v Jeruzalem bo pred sv. mašo ob 9.45. Zato se bomo v primeru lepega vremena zbrali pred župniščem in po blagoslovu v procesiji odšli v cerkev. Oljčne vejice in presmeci bodo na razpolago pred sv. mašo pri vhodu v cerkev. Prostovoljni prispevki za vejice so namenjeni obnovi istrskih cerkva.

Lokacija:
Print Friendly and PDF