Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

- V Cerkvi na Slovenskem od 19. do 25.  marca 2017, praznujemo teden družine. Letos želimo ob prazniku zavetnika družin izpostaviti pomen mož in očetov. Možje, vabljeni, da prevzamete pobudo in v tednu družine vi poskrbite in doma skupaj zmolite eno desetko ali običajno večerno molitev. Hkrati vabimo vse moške na večerno družabno srečanje ob filmu Pogumni, ki bo v petek, 24. 3., po večerni sveti maši v veroučni učilnici v Hočah.

- V torek pred sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Pridi in poglej - V torek, 21. marca 2017, imamo po večerni sveti maši srečanje skupine, ki razmišlja ob katekizmu o verskih vprašanjih. V KKC beremo poglavje »Ljubi svojega bližnjega kakor sam sebe (četrta zapoved)« od strani 553 do 565. V skupini je prostor za vsakega, ki bi rad poglobil svojo vero, zato vljudno vabljeni tudi tisti, ki se doslej še niste mogli odločiti.

- V četrtek je po sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

V postnem času bo križev pot ob  petkih ob 17.30. Potrudimo se za udeležbo, saj ta molitev daje moč za osebno poboljšanje.

- V soboto je praznik Gospodovega oznanjenja. Lepo vabljeni k sveti maši. Po Marijinem materinstvu je posvečeno materinstvo vseh mater sveta, zato na ta praznik obhajamo krščanski materinski dan. »Žene, vaša poklicanost je, da varujete domače ognjišče, da ljubite vire življenja, da imate srce za novi rod! Priče ste skrivnosti začetkov življenja. Roteče vas prosimo, da predvsem skrbite, da se ohrani človeški rod.« (iz poslanice škofov ob koncu drugega vatikanskega koncila)

- Prihodnja nedelja je zadnja v mesecu, zato bo ob 10.00 (v Razvanju ob 9.00) družinska sveta maša, pri kateri bodo sodelovali veroučenci in pevski zbor Jurčki.

- Lepo vabljeni na škofijski molitveni dan za duhovne poklice, ki bo v nedeljo, 26. 3., v mariborski stolnici. Ob 15.00 bo križev pot, ob 16.00 sveta maša, ki jo bo daroval mariborski nadškof, dr. Alojzij Cvikl. Sledi agape in družabno srečanje.

- Vse postne nedelje lepo vabljeni na Ptujsko goro, kjer je ob 15.00 križev pot po poti miru.

- Sestavni del postnega časa, ki smo ga začeli na pepelnično sredo, je lahko tudi misijon. Letos bodo radijski misijon med 2. in 8. aprilom vodili lazaristi, in sicer pod geslom: Poslal me je, da oznanim blagovest ubogim! Lepo vabljeni k poslušanju.

Lokacija:
Print Friendly and PDF