Preskoči na vsebino


2. postna nedelja - a

- V ponedeljek bo po večerni sveti maši slavilna molitvena skupina. Lepo vabljeni!

- V torek pred sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Biblična skupina ima svoje srečanje v torek po večerni sveti maši. Pogovarjali se bomo o desetih Jožefovih bratih, ki se odpravijo v Egipt: Prva Mojzesova knjiga, 42. poglavje (1Mz 42, 1-38). Dobrodošel vsak, ki ga zanima Sveto pismo!

- V četrtek je po sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- V postnem času bo križev pot ob  petkih ob 17.30. Potrudimo se za udeležbo, saj ta molitev daje moč za osebno poboljšanje.

- Katoliško društvo dr. Antona Murka Hoče vabi na kulturno-izobraževalni večer S KOLESOM PO STREHI SVETA – TADJIKISTAN. Podobo te čudovite dežele nam bo predstavil SIMON ERŽEN, kolesar, ki je prevozil že velik del našega planeta. Predavanje bo v župnišču Hoče v petek, 17. marca 2017, ob 18.45. Lepo vabljeni!

- Vse postne nedelje lepo vabljeni na Ptujsko goro, kjer je ob 15.00 križev pot po poti miru.

- V Cerkvi na Slovenskem od 19. do 25.  marca 2017, praznujemo teden družine. Teden vsako leto tradicionalno poteka med 19. marcem, ko praznujemo god sv. Jožefa, moža Device Marije, in 25. marcem, ko se spominjamo Gospodovega oznanjenja Mariji. Letos želimo ob prazniku zavetnika družin izpostaviti pomen mož in očetov. Ob prazniku sv. Jožefa (3. postna nedelja) bo pri vseh mašah blagoslov vseh mož. Možje, vabljeni, da prevzamete pobudo in v tednu družine (19. – 25. 3.) vi poskrbite in doma skupaj zmolite eno desetko ali običajno večerno molitev.  - Hkrati vabimo vse moške na večerno družabno srečanje ob filmu Pogumni, ki bo v petek, 24. 3., po večerni sveti maši v veroučni učilnici v Hočah.

- Sestavni del postnega časa, ki smo ga začeli na pepelnično sredo, je lahko tudi misijon. Na Radiu Ognjišče so to obliko duhovne poglobitve uvedli leta 2006 in je zdaj stalnica na njihovem programu. Letos bodo radijski misijon med 2. in 8. aprilom vodili lazaristi, in sicer pod geslom: Poslal me je, da oznanim blagovest ubogim! Lepo vabljeni k poslušanju.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF