Preskoči na vsebino


8. nedelja med letom - a

- V torek je pust. Prav je, da tudi na ta dan ohranite čut za sveto in se ne norčujete iz svetih stvari.

- V torek pred sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- Biblična skupina ima svoje srečanje v torek po večerni sveti maši. Pogovarjali se bomo o tem, kako se je Jožefu godilo v Egiptu, potem ko so ga bratje tja prodali za sužnja: Prva Mojzesova knjiga, 39., 40. in 41. poglavje (1Mz 39 - 41). Dobrodošel vsak, ki ga zanima Sveto pismo!

- V sredo je pepelnica, začetek postnega  časa. Na pepelnico se kristjani udeležimo svete maše in obreda pepeljenja ter tako pričnemo resno pripravo na veliko noč. Pepeljenje nas želi spomniti na minljivost našega življenja in vsega zemeljskega. 

- Pred nami je prvi četrtek, prvi petek in prva sobota z ustreznimi pobožnostmi.

- V četrtek je po sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- Na prvi petek bo g. župnik obiskoval bolne in ostarele po domovih. Če kdo ne more več v cerkev, pa želi obisk duhovnika na domu, naj pokliče v župnišče.

- Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bodo denarne nabirke namenjene obnovi oltarjev.

- V znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola, vas Slovenska karitas vabi k postni akciji 40 dni brez alkohola. Več na www.brezalkohola.si.

- V postnem času bo križev pot ob  petkih ob 17.30. Potrudimo se za udeležbo, saj ta molitev daje moč za osebno poboljšanje.

- KO Rdečega križa Hoče vabi v soboto, 4. 3. 2017, med 7 in 10 uro v kulturni dom Hoče na merjenje krvnega tlaka, holesterola in krvnega sladkorja. Pridite tešči. Meritve so brezplačne.

- V nedeljo in ponedeljek (5. in 6. marec) je za našo župnijo slovesni praz-nik CELODNEVNEGA ČEŠČENJA NAJSVETEJŠEGA. V nedeljo zjutraj  začnemo češčenje s sveto mašo. Najsvetejše bo izpostavljeno do 10.00, do druge svete maše. V tem času vabljeni k molitvi rožnega venca, tihi adoraciji in postni spovedi. Po drugi sv. maši bo  Najsvetejše zopet izpostavljeno do 14.30.  - S češčenjem bomo nadaljevali v Razvanju, kjer bo ob 15.00 molitev križevega pota, nato rožni venec in tiha molitev pred Najsvetejšim. Ob 17.00 bo sveta maša.  - V ponedeljek dopoldan bo enako kot v nedeljo. Ob 15.00 bo v Hočah molitev rožnega venca, ob 16.00 križev pot in ob 17.00 sklepna sveta maša s somaševanjem dekanijskih duhovnikov. Pol ure pred mašo  bo za postno spoved na voljo tuj spovednikMinistranti, birmanci, prvoobhajanci ter ostali veroučenci skupaj s starši pa pridite tudi k sklepu večnih molitev (v ponedeljek ob 17.00).

- Spoštovani prijatelji! V mesecu marcu bi radi pobrali članarino za Katoliško društvo dr. Antona Murka v višini pet evrov. Prosimo vse, ki želite za letošnje leto plačati članarino, da svoj prispevek oddate Dragici, Mariji ali meni, potrdilo pa dobite na prvem naslednjem predavanju. Hvala za sodelovanje. Majda, predsednica društva

Lokacija:
Print Friendly and PDF