Preskoči na vsebino


5. nedelja med letom - leto a

- Jutri, 6. 2., bo po večerni sveti maši sestanek za starše letošnjih birmancev. Starši, lepo vabljeni tudi k sveti maši.

- V torek pred sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca.

- V četrtek je po sveti maši tiha molitev pred Najsvetejšim.

- V četrtek bo redno srečanje članov ŽPS. Začetek ob 18.00 s sveto mašo.

- 11. februarja praznujemo god lurške Matere božje. Pokojni papež Janez Pavel II. je ta dan razglasil za svetovni dan bolnikov. Cerkev, pa tudi družba nasploh, ta dan posveča razmišljanju in pozornosti do bolnikov in tistim, ki se posvečajo delu z njimi.

- V soboto, 11. 2., bo v Staršah izobraževanje za župnijske animatorje za duhovne poklice. Vabljeni vsi, ki ste pripravljeni darovati svoj čas in molitve za delo z duhovnimi poklici. Program bo od 9.00 do 12.00 v župnišču v Staršah.

- Glasbena in baletna šola A. M. Slomška vabi na Valentinov koncert, ki bo v nedeljo, 12. 2., v športni dvorani na Vrbanski c. 30 v Mariboru. Gostje bodo: sopranistka Sabina Cvilak, saksofonist Oto Vrhovnik in tenorist Tim Ribič. Celotni izkupiček bo namenjen nakupu novega klavirja za potrebe glasbene šole. Vstopnice lahko kupite v Slomškovi knjigarni (za odrasle 10,00 €, za otroke 5,00 €). Po koncertu bo srečelov. Vstopnice veljajo kot srečke za srečelov.

- Vabljeni na 22. postno romanje mariborske nadškofije na Slovaško, ki bo od 30. marca do 1. aprila. Duhovni vodja romanja bo nadškof Alojzij Cvikl. Ob prijavi poravnate 50,00 € (celoten znesek je 199,00 €), ostalo pred odhodom. Prijave sprejemamo v župnišču do 8. marca.

- Slovesnost prvega svetega obhajila v naši župniji bo v nedeljo, 28. maja. Zakrament sv. birme pa v nedeljo, 1. oktobra. Prvoobhajanci in birmanci naj redno, skupaj s starši, obiskujejo nedeljsko sveto mašo.

- Danes je prva nedelja v mesecu, zato lepo vabljeni v župnišče na kavo, čaj in še kaj. Hvala vsem, ki poskrbijo za pogostitev.

Lokacija:
Print Friendly and PDF