Preskoči na vsebino


Razmišljanje ob nedeljski Božji besedi

34. navadna nedelja - leto b

 


 

"Glej, prihaja z oblaki in videlo ga bo vsako oko, tudi tisti, ki so ga prebodli, in zaradi njega se bodo bili na prsi vsi narodi  na zemlji."

 

 Raz 1, 7

Danes, na praznik Kristusa Kralja  vesoljstva, smo v evangeliju slišali, kako je Jezus Pilatu povedal: »Moje kraljestvo ni od tega sveta« (Jn 18,36). Kakšna je torej njegova oblast? Bog je naš Stvarnik in naš Vladar, pa če nam je to všeč ali ne. Je Vladar tudi tistim, ki ga ne poznajo, tudi tistim ki ga ne priznajo za Boga, ki ga preklinjajo in se posmehujejo njegovemu nauku, kristjanom  ter njegovi Cerkvi.

To, da je naš Vladar, pa ne pomeni, da nam jemlje svobodo. Ne – podaril nam je življenje in popolno svobodo, da se odločamo med dobrim in zlim. Svobodno se lahko odločamo, ali bomo živeli po evangeliju ali ne. Jezus nas ne sili, ampak nas v svoji neskončni ljubezni vabi, naj hodim za Njim, ker si želi naše sreče bolj, kot si je želimo sami. Če mu odpremo srce, nam podari srečo, ki nam je svet ne more dati. Greh nas ne more osrečiti, osreči nas lahko le življenje po evangeliju, četudi je ta pot večkrat strma, naporna in ozka.

Vsak od nas bo ob koncu svojega življenja stopil iz oči v oči pred svojega Stvarnika  in takrat bomo vsi, tudi tisti, ki nosijo v sebi največ sovraštva, morali priznati, da je On Vladar vsega. Jezus se je ob svojem prvem prihodu na svet dal v roke ljudem, ki s(m)o ga pribili na križ (in ravno s tem je rešil naša življenja pred smrtjo), ob svojem drugem prihodu pa bo prišel kot pravičen Sodnik. Njegovo kraljestvo ne bo nikoli uničeno. In tudi njegova Cerkev bo obstala do konca - kljub vsem napadom od zunaj, ki jih doživlja, ter kljub viharjem in grehu znotraj nje.

                                                                                              Simona

Lokacija:
Print Friendly and PDF