Preskoči na vsebino


27. navadna nedelja


»Ni dobro za človeka, da je sam…«

1Mz 2,18

Danes obhajamo god Rožnovenske Matere Božje. Rožnovenska nedelja nas opominja, da smo v mesecu oktobru, ki je posvečen molitvi rožnega venca. S to molitvijo premišljujemo o Jezusovem življenju skupaj z Marijo. Osebno sem jo najgloblje doživela v Međugorju, kjer se je rožni venec molil povsod in cel dan, pogosto na kolenih, s solzami v očeh …

V prvem berilu smo slišali, da je Bog po stvarjenju sveta in človeka ustvaril še »pomoč (človeku), ki mu bo primerna«. Bog mu je ustvaril ženo, saj mu živali niso mogle biti enakovreden partner.

Človek potrebuje za svojo rast in razvoj nekoga ob sebi – potrebuje odnos. Rojeni smo bili v svet odnosov; če mama ne bi razvila odnosa s svojim novorojenim otrokom, če bi ga samo hranila in previjala, bi otrok umrl ( na žalost je to dokazano …).

Ko se zaljubimo, je za nas najpomembnejši odnos s partnerjem. Če verjamemo, da je »pravi«, se z njim poročimo (ali tudi ne) in upamo, da bomo z njim živeli srečno do konca življenja.

Na žalost se danes mnogo zvez razdre, za kar je več razlogov, med najpomembnejšimi so ti, da si ne vzamemo več časa drug za drugega, se ne pogovarjamo in ne molimo skupaj.

»Par ki skupaj moli, skupaj ostane.« Vem, da je ta stavek že obrabljen, vendar še premalo, saj se ne zavedamo, za kakšne milosti smo prikrajšani, ker ne molimo skupaj. Če z možem v svoj odnos ne povabiva Boga, bo najin odnos temeljil na tekmovanju. Če pa je zraven Bog, je z nama Ljubezen …

Valerija

Lokacija:
Print Friendly and PDF