Preskoči na vsebino


Razmišljanje ob nedeljski Božji besedi

 

26. navadna nedelja

 


 

»Kdor pohujša enega od teh malih, … bi bilo bolje zanj, da bi mu obesili mlinski kamen na vrat in ga vrgli v morje.«

(Mr  9, 42)

 

       Prejšnjo nedeljo smo v evangeliju slišali, da Jezus pravi: »Kdor sprejme enega takih otrok v mojem imenu, mene sprejme (Mr, 9,37). Danes pa to misel dopolni in zaostri: kdor pohujša otroka, bi moral biti deležen najhujše obsodbe.

       Jezusa poznamo kot tistega, ki odpušča največjim grešnikom – cestninarjem, prešuštnicam itd. S temi grešniki se veliko druži, nekateri postanejo celo njegovi učenci  (apostol Matej). A ko gre za tiste, ki delajo hudo otrokom, zanje ne pozna milosti. Pravi, da si zaslužijo najhujšo kazen (smrt).

       Vedno me zelo pretresejo slike ljudi, ki umirajo zaradi lakote, a najbolj pretresljive so slike lačnih otrok … Presunejo me slike vojnih grozot, a ko vidim sliko otroka, ki trpi zaradi nadutih politikov, ki se gredo vojno, bi obrnila vse puške tega sveta proti tem nadutežem … Ko slišim ali berem o posiljenih ženskah (njihovih slik, hvala Bogu, ne objavljajo!), se mi skrči srce, a ko slišim o zlorabljenih fantkih in deklicah, takrat pa … Ni besed za ta zločin – pa naj gre za zlorabe znotraj družin ali izven njih!

       Prosim Boga, naj varuje otroke pred temi zločini, nam pa naj odpira oči in ušesa, da jih bomo zaznali in jih preprečili.

 

                                           Marjana

Lokacija:
Print Friendly and PDF