Preskoči na vsebino


Razmišljanje ob nedeljski Božji besedi

23. navadna nedelja


 

"Efeta!" To je "Odpri se!"

Mr 7, 34

 

VERSKA VZGOJA NE LE ZA OTROKE, TEMVEČ ZA VSE NAS

 

Začenjamo novo veroučno leto in si postavljamo naloge, ki bi jih radi izvršili glede verske vzgoje otrok. Radi bi jim pomagali na pravo pot, da bi postali dobri ljudje in Božji otroci. To je prva in največja naloga, ki jo morete najbolj učinkovito opraviti starši. Zato se danes, na katehetsko nedeljo, sprašujemo, kaj od nas pričakujejo otroci, kaj od nas pričakuje Bog glede verske vzgoje otrok.

Dejstvo je, da duhovniki pri verski vzgoji ugotavljamo, da je ves trud in prizadevanje prazna, če ne najdemo dovolj podpore pri starših. Prav zaradi tega je vsa verska ponudba otrokom obenem povabilo k spreobrnjenju in verski rasti odraslih, sicer je delo z otroki brezplodno.

Starši, prisiljeni ste, da od jutra do večera delate in garate za svoj blagor in za blagor svojih otrok:  za stanovanje, hrano, obleko, šolo, oddih …, in ko vse to dajete svojim otrokom, misleč, da bodo srečnejši od vas, odkrivate nasprotno: njihovo nehvaležnost in nezadovoljstvo.

Dragi starši, dragi vsi odrasli verniki! Če hočemo, da bo mlajši rod, ki prihaja za nami, ostal veren, moramo mi v svojem krščanskem življenju prvi dajati zgled globoke vere, povezanosti z Bogom v molitvi in zakramentih in prvi dajati zgled požrtvovalnega in preprostega življenja za druge. To naj bo v veroučnem in šolskem letu, ki je pred nami, glavno delo in prva skrb za nas, odrasle, da mlajšemu rodu pokažemo z življenjem to, kar jih želimo naučiti.

 

Po: Bogoslužno leto B

Lokacija:
Print Friendly and PDF