Preskoči na vsebino


Razmišljanje ob nedeljski Božji besedi

Razmišljanje o Božji besedi

22. navadne nedelje

 


 

»To ljudstvo me časti z ustnicami, a njihovo srce je daleč od mene.«        

Mr 7,6b

September je tu. In z njim šola, težke šolske torbe, ki spominjajo na manjše potovalne kovčke, neprijetne domače naloge, lov na dobre ocene …

Marsikateri otrok si bo mislil, da bo pri sošolcih dobil ugled, če se bo moderno oblačil, če bo imel najnovejši i-pad, če bo imel mnogo prijateljev na »fejsbuku« … Podobno velja tudi za nas, starejše.

Jezusa pa vse to ne prepriča. Želi si naše srce. Srce, ki veruje v Boga, ki ljubi, ki odpušča.

V sredini oktobra bomo začeli z letom vere. Papež Benedikt je povedal, da so vrata vere vedno odprta. Skoznje stopimo na dva načina: prvi je »vsebina«, drugi »delovanje«.

Vsebina. Vero je potrebno poglabljati. Logično nam je, da znanje, ki smo si ga pridobili v šoli, ni dovolj. Vedno znova se učimo in utrjujemo svoje znanje. Na verskem področju pa marsikdo ostaja na stopnji osnovne šole. Za poglabljanje vere imamo Sveto pismo, verske časopise in revije, internet.

Toda poznavanje vsebine vere ne zadošča. Pomemben je tudi živ odnos z Bogom, ki nas spodbuja, da to vero živimo. Da se pozna v naših besedah in dejanjih (delovanje).

V letu vere se moramo še  bolj potruditi, da bomo vsebino vere sprejemali z odprtim srcem, pripravljeni, da se nas bo dotaknila Božja ljubezen.

                                          Helena

Lokacija:
Print Friendly and PDF